Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
MENU
Protestants Christelijke School voor Zeer Moeilijk Lerenden    

Jij hoort in onze klas!

Wat gebeurde er tijdens de Tweede Wereldoorlog met joodse kinderen en hun familie in Rotterdam, in de omgeving van onze school?
Dat hebben leerlingen van VSO De Regenboog eens goed uitgezocht.
De school is gevestigd aan de Erasmussingel 120, achter de Kleiweg.


Daar in de buurt hebben joodse families gewoond. Elf leerlingen zijn op onderzoek uitgegaan. Ze hebben ieder een kind “geadopteerd”, hebben op de computer zoveel mogelijk gegevens achterhaald over het kind en de familie, zijn het huis op gaan zoeken waar deze kinderen hebben gewoond. Zo ontdekten ze dat vaak hele gezinnen zijn weggevoerd en nooit terug zijn gekeerd. Dat was natuurlijk heel bijzonder. 
Bij een huis aan de Straatweg vonden ze ook Stolpersteine in de stoep!  
Vervolgens hebben ze bloemen gelegd bij de naam van “hun” kind op het monument voor joodse kinderen bij de Stieltjesstraat te Rotterdam zuid. Ze hebben er een minuut stilte gehouden en een gedicht voor gelezen.

 

      

 

De namen van de kinderen zullen niet vergeten worden, ze zijn geschreven op steentjes en blijven bewaard in de school. Zo kunnen we ze steeds zien en ieder jaar zullen we hen weer herdenken.
We streven er naar om samen te werken, samen te spelen en  niet te discrimineren. We streven er naar om het beter te doen. Wat gebeurd is mag niet weer gebeuren!

 

                
In de Breepleinkerk hebben we de zolder bezocht achter het orgel waar bijna drie jaar lang mensen ondergedoken hebben gezeten, in kou en donker. Heel indrukwekkend.


Een oma van een leerling kwam in de klas vertellen over de oorlog, het waren spannende en erge verhalen.
Voor ons is de tweede wereldoorlog geschiedenis, maar geschiedenis om niet te vergeten!


Jonathan, Kris, Duncan, Ahsen, Giovanni, Mieke, Elizangelo,Dominick, Ashley, Jihane, Justin.