Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
MENU
Protestants Christelijke School voor Zeer Moeilijk Lerenden    

De Regenboog VSO... voor jou!
De school die werkt aan je toekomst.

Techniekles

De A-groepen hebben zojuist de opdracht ‘De televisie zonder stekker’ afgerond. Dit werkstuk lijkt op een televisietoestel zoals deze vroeger was. Dus met een brede kast en antenne. 


Nu ken ik dit soort televisies nog vanuit mijn jeugd. De leerlingen natuurlijk niet en met regelmaat werd dan ook gevraagd waarom die sprieten (de antenne) op het toestel zaten.


Leerlingen hebben met dit werkstuk geoefend in het juist afmeten en nauwkeurig zagen. Ook hebben zij gewerkt met een accuboormachine, figuurzaagmachine en een vijl.


Deze groepen gaan nu verder met het maken van kratten van palethout. Het is de bedoeling dat CT deze kratten gaat gebruiken om er fruit in te doen.


De B-groepen hebben geoefend in het spijkers slaan. Met veel kabaal en soms met een zere duim werd een werkstuk gemaakt waarbij de leerlingen met spijkers de omtrek van een zelfgekozen figuur moesten volgen. Hierna hebben zij met een katoenen draad de spijkers met elkaar verbonden waardoor het figuur zichtbaar werd.


De B-groepen gaan nu een houder maken waarin bij voorbeeld een tijdschrift, zwemdiploma of een foto kan worden opgeborgen. De leerlingen leren hierbij af te tekenen met behulp van een blokhaak en te werken met een figuurzaag.